2011. február 11., péntek

Dan Brown: Angyalok és démonok


Robert Langdont, a Harvard világhírű szimbólumkutatóját egy svájci tudományos intézetbe hívják, hogy segítsen megfejteni egy rejtélyes jelet, amelyet egy meggyilkolt fizikus mellkasába égettek. Langdon elképesztő felfedezésre jut: egy több száz éves földalatti szervezet - az Illuminátusok - bosszúhadjáratra készül a katolikus egyház ellen. Langdon mindenáron meg akarja menteni a Vatikánt a hatalmas erejű időzített bombától; a gyönyörű és titokzatos tudóssal, Vittoria Vetrával szövetségben Rómába megy. Hétpecsétes titkokon, veszélyes katakombákon, elhagyatott székesegyházakon és a földkerekség legrejtettebb barlangján át, őrült hajszát indítanak együtt a rég elfeledett Illuminátusok búvóhelye után.



Nagyon olvasmányos, letehetetlen könyv, akárcsak a Da Vinci kód. A történelmi tények és fikció egyesítése a misztikummal nagyon mély és érdekes történetet eredményezett: egy jól megszerkesztett krimivel átszőtt történelmi regényt, rengeteg információval a tudományoktól kezdve, a művészeteken át a vallás történetig.

2 megjegyzés:

  1. Na, ugye, hogy jó?
    Jobban tetszett,mint a film? Mert szerintem sokkal jobb.
    -12 fok van nálatok? ÁÁÁÁ! Én már a nullát is unom:SSS

    VálaszTörlés
  2. Sokkal jobb, mint a film, de ezt gondoltam is.
    Tele van már a hócipőnk a téllel meg a hideggel. Bízom benne, hogy a február amilyen rövid olyan gyorsan el is röppen. Aztán már csak márciust kell túlélni, és áprilisban már olvadozik a hó.
    Azért ma gyönyörűen sütött a nap és egyre világosabb van.

    VálaszTörlés