2011. szeptember 6., kedd

Fürdőszoba - kezdetek

Hosszas, több hétig tartó tervezés, üzletbe mászkálás, csempenézés, bútorválasztás után ma végre elkezdődött a legnagyobb projekt, a fürdőszoba és a szaunafelújítása. Kicsit megrettentem, hogy ez milyen kosszal, szeméthalommal, kényelmetlenséggel fog járni. Nem beszélve az előre be nem kalkulált többlet költségekről. A vállalkozót már ismerjük, rajta keresztül vettük ezt a házat, a régit is ő adta el, sőt azt is ő hozta rendbe. Remélem a mi igényeinkkel is megbirkózik.
Amikor előadtuk a tervezőnek, hogy mit szeretnénk, megdöbbent, hogy nekünk milyen határozott követelményeink vannak. Mert beépített kádat akarunk - takarólemezzel egyszerűbb lenne (meg randa is), nagy méretű járólapra vágyunk - Finnországban a 10x10 a szabály a lejtés miatt. Csodálkozott, hogy nem engedünk abból, amit akarunk. Mert a finnek nem ennyire válogatósak. Ezt persze nem mondta ki, de tudjuk. Megelégednek azzal, amit kínálnak nekik.
Aztán persze kiderült, hogy van mindenre van megoldás. Mire mindent megterveztünk, össze is barátkoztunk a tervezővel annak ellenére, hogy nem az ő cégével csináltatjuk a fürdőszobát.
Igy nézett ki még tegnap a fürdő, nem is értem, hogy az előző tulaj, hogy bírta így használni.


 

És a szauna:



És ilyen lett ma estére egész napos fúrás-faragás után. Szerencse, hogy nem voltunk itthon.
Marci megmentett pár csempedarabkát emlékbe, jó lesz barkácsolni belőle valamit. Egyébként is gyűjti az érdekes köveket, lehet hogy elteszi a gyűjteményébe.



2 megjegyzés: