2012. október 14., vasárnap

Almáspite

Reniék háztartás órán almáspitét készítettek. Mivel rengeteg alma termett az idén, otthon is kipróbáltuk. Reni teljesen egyedül készítette, és akkora sikere lett, hogy másnap ilyet vittünk a magyar játszóházba.



Hozzávalók:
       2 tojás
       1,5 dl cukor
       2 dl liszt
       1 teáskanál sütőpor
       100 g olvasztott margarin

Töltelék:
       3-4 savanykás alma
       1-2 evőkanál cukor
       2 teáskanál fahéj

Margarin és zsemlemorzsa a forma kikenéséhez.

Az almákat megmossuk, meghámozzuk (saját termésű alma - nem hámoztuk meg) és vékony cikkekre vágjuk.
A sütőt 200 fokra állítjuk. A piteformát kimargarinozzuk és zsemlemorzsával megszórjuk.
A tojásokat és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és az olvasztott vajat. Óvatosan összedolgozzuk. A masszát a piteformába öntjük.
A tetejére sorba rakjuk az almát, megszórjuk cukorral és fahéjjal.
30 perc alatt készre sütjük.
Langyosan vaníliafagyival vagy -mártással nagyon finom.
.


1 megjegyzés: