2014. február 24., hétfő

Gyors francia almáspite


Hozzávalók:
  • 1 cs. (400g)  fagyasztott linzertészta
  •  6-7 db savanykás alma
  • 1/2 dl olvasztott vaj
  • 1/2 dl cukor
  • 1/2 dl baracklekvár
  • 1 ek víz
A kiolvasztott linzertésztát kb. 26 cm átméröju kerek pitetformába nyomkodjuk.
Félretesszuk a hutöbe, amíg az almákat meghámozzuk és vékonyra felszeleteljuk.
Az almaszeletelö-hámozóval tökéletes szeleteket kapunk.
Az almaszeleteket a tésztára pakoljuk, olvasztott vajjal megkenjuk és cukorral megszórjuk.
225 fokon a sutö alsó részében 20-25 perc alatt megsutjuk.
A baracklekvást a vízzel felforraljuk és a meleg pitére kenjuk.
Langyosan tálaljuk vaniliamártással vagy fagyival.

Recept: Pirkka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése