5 tojásos tortalap:
Fehércsokis töltelék:
- 3 dl tejszín
- 150 g túró
- 100 g fehércsoki
- 2 tk vaniliáscukor
- 3 lap zselatin
Marci saját magának is csinált virágot. |
- 300 g áfonyalekvár
- 200 g creme fraiche (tejföl)
- 100 g krémsajt
- 1 dl tejszín
- 2 tk vaniliáscukor
- 3 lap zselatin
- tejszín
- marcipán
A fehércsokis töltelékhez a tejszín habbá verjük, hozzákeverjük az áttört túrót, a vaníliás cukrot és az olvasztott csokoládét. A zselatinlapokat kb. 5 percig hideg vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk és 1-2 kanál forró vízben feloldjuk. Hozzákeverjük a töltelékhez.
Az áfonyás töltelékhez a tejszín habbá verjük, belekeverjük a krémsajtot, a creme fraiche-t és a vaníliás cukrot és az áfonyalekvárt. A zselatinlapokat ugyanúgy elkészítjük, mint a fehércsokis töltelékhez, és a krémhez keverjük.
A tortalapot 3 részre vágjuk. Az első lapot akapcsos tortaforma aljára tesszük, erre jön afehércsokis töltelék. Erre tesszük a következő tortalapot, amit ízlés szerint tejjel, vagy cukorlével/gyümölcslével meglocsolhatunk. Majs jön az áfonyástöltelék, végül az utolsó tortalap. Néhány órára (vagy éjszakára) a hűtőbe tesszük dermedni.
A díszítéshez a tejszínt kevés cukorral habbá verjük, és a tortát bevonjuk vele. Marcipánnal díszítjük.
Marcikámnak ízlik a marcipán.
Annyira finom lett, hogy Mamát is ezzel "lepjük meg" születésnapjára.
Eszter-nap volt? Ó, akkor utólag is boldog névnapot:)
VálaszTörlésCsatlakozom, boldogat! ^^ Uhh, és ez a torta valami istenien néz ki! :-D :-D
VálaszTörlésKöszönöm a jókívánságokat!
VálaszTörlésNemcsak jól néz ki a torta, de isteni finom is. Sajna már elfogyott :(