Reniék háztartás órán almáspitét készítettek. Mivel rengeteg alma termett az idén, otthon is kipróbáltuk. Reni teljesen egyedül készítette, és akkora sikere lett, hogy másnap ilyet vittünk a magyar játszóházba.
Hozzávalók:
2 tojás
1,5 dl cukor
2 dl liszt
1 teáskanál sütőpor
100 g olvasztott margarin
Töltelék:
3-4 savanykás alma
1-2 evőkanál cukor
2 teáskanál fahéj
Margarin és zsemlemorzsa a forma kikenéséhez.
Az almákat megmossuk, meghámozzuk (saját termésű alma - nem hámoztuk meg) és vékony cikkekre vágjuk.
A sütőt 200 fokra állítjuk. A piteformát kimargarinozzuk és zsemlemorzsával megszórjuk.
A tojásokat és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és az olvasztott vajat. Óvatosan összedolgozzuk. A masszát a piteformába öntjük.
A tetejére sorba rakjuk az almát, megszórjuk cukorral és fahéjjal.
30 perc alatt készre sütjük.
Langyosan vaníliafagyival vagy -mártással nagyon finom.
.
Ügyes a leányzó!
VálaszTörlésA pite nagyon jól néz ki! :))