2012. augusztus 16., csütörtök

Eskari

Hétfőn elkezdődött a tanítás egyesek nagy örömére, mások nagy bánatára.

Norbi a kamaszok hanyag nemtörődésével már előre húzta a száját (Mikor is lesz az őszi szünet?), mert az iskola másik épületbe költözött. Ám kiderült nem is annyira rossz, annak ellenére, hogy megszüntették a kijárós szünetet, mert néhány tárgyat a régi suliban tartanak, így mégiscsak kiszabadulnak az épületből.

Renáta egy kis félelemmel vegyes izgalommal várta a felső tagozatot. Új iskola, új tanárok, új osztálytársak, új tanrend - osztályról osztályra vándorolnak, buszozni mindennap, nem is beszélve a 8-15.45-ig tartó tanításról. Na jó, nem mindennap. Latint választott kiemelt szaknak, hogy ő is abba  a suliba járhasson ahová Norbi. Egyenlőre nagyon élvezi és örömmel megy suliba.

Marci volt az egyetlen, aki hatalmas lelkesedéssel várta az eskarit, az iskola-előkészítőt. Kapott hátizsákot és tolltartót, amit minden nap megvizsgált, megnézegetett, átpakolgatott. Nagyon büszke rá és arra is, hogy már eskariba jár. Az iskolában tartják a foglalkozásokat, odajárnak ebédelni is, egyensúlyoznak a tálcákkal, maguknak szedik az ebédet. Csak késő délután mennek át az óvoda udvarra, amikor már ott is kevés a gyerek és a felnőtt.
A képek az első iskolanapon készültek






1 megjegyzés:

  1. Lassan nálunk is kezdődik az iskola! :)))
    Mi már 23-án kezdtünk, a diákok majd elsején!

    VálaszTörlés