Ebből az alkalomból megleptem magamat a kedvenc epertortánk mini változatával (gondolva a fogyókúránkra is). Kb. fél óra alatt elkészül + a hűtés.
Hozzávalók - 24 cm átmérőjű tortaformához:
Én csak féladagot csináltam .
Alap:
- 175g zabkeksz
- 75g olvasztott margarin
- 6 db zselatinlap
- 2 ek citromlé
- 500g túró vagy vajkrém
- 2 dl cukor
- 1 ek vaniliáscukor
- 2 dl tejszín
- eper (málna, áfonya, ribizli)
- tortazselé
A zselatinlapokat 5 percig hideg vízbe áztatjuk. Kinyomkodjuk és felolvasztjuk a forró citromlében. Nagyon fontos, hogy a citromlé forrjon, mert akkor nem lesz darabos a zselatin. A zselatin összekeverjük az áttört túróval vagy vajkrémmel. Vajkrémmel sokkal könnyebb tölteléket kapunk. Hozzáadjuk a cukrot, vaniliáscukrot és a felvert tejszínhabot. A tölteléket kekszalapra terítjük.
A tetejét eperrel díszítjük. Tetszés szerint tortazselét is készíthetünk rá.
Éjszakára hűtőbe rakjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése