Egyik gyerekkori kedvencem a paradicsomos káposzta. Sajnos András nem szereti, ezért még sohasem készítettem el.
Most éppen a skandináv diétával próbálkozunk, és ebben szerepel nagy-nagy örömömre.
Meglepően gyorsan elkészült és nagyon finom lett!
Hozzávalók:
70-80 dkg (1 kisebb fej) káposzta
1 fej vöröshagyma
4 ek olaj
3 ek liszt
500g paradicsompüré vagy 2 kis fémdobozos
só
cukor ízlés szerint (2-3 ek.)
köménymag
A káposzta torzsáját kivágtam, a káposztát vékony csíkokra szeleteltem. A vöröshagymát meghámoztam és apróra felkockáztam. A káposztát a vöröshagymával fazékba tettem és felöntöttem vízzel. A káposzta összeesik, ezért csak 3/4-ig öntöttem, mert nem akartam, hogy nagyon híg legyen. Sóval, cukorral, köménymaggal ízesítettem. Kb. 20 percig főztem.
Közben lisztből ( teljes kiőrlésű lisztet használtam) és olajból egy kisebb lábasban világos rántást készítettem, amit paradicsomlével engedtem fel (paradicsomkonzerv + víz). A rántást hozzákevertem a káposztához. Kevergetés közben felforraltam. Szükség esetén vízzel hígítható.
A dédnagyanyám krumplit is tett bele, hogy laktatóbb legyen.
Önmagában is nagyon finom, de bármilyen feltéttel is kínálhatjuk. Mi pulykafasírttal ettük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése