Olyan receptet kerestem, ami gyorsan megvan és tojásmentes András allergiája miatt.
Így esett a választás a "fordított" almás pitére: alul van az alma és felül a tészta.
Hozzávalók 4-6 adag:
Alap:
- 1.5dl liszt
- 1/2 dl zabpehely (kaurahiuhtaleita)
- 3 ek cukor
- 100g margarin
- 3-4 savanykás alma
- 2 ek cukor (fariinisokeri)
- 1 tk fahéj
Az almát meghámoztam és szeletekre vágtam.
Egy tűzálló jénait kivajaztam és beleraktam az almaszeleteket. Megszórtam cukorral és fahéjjal.
Ráterítettem a morzsás tésztát.
225 fokon a sütő középső rácsán 20-25 percig sütöttem, míg a tészta szép színt nem kapott.
Kicsit hagytam hűlni tálalás előtt.
Vaníliafagylalttal isteni finom lett. De illik hozzá a vaníliamártás vagy tejszínhab is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése