Hozzávalók 4 személyre:
- kb. 1 kg nagymaréna (siika)
- 400g fagyasztott fekete tőkehal filé (seiti-file)
- 5 fej vöröshagyma
- 2 db paprika ( 1 piros kaliforniait használtam)
- 2 db paradicsom
- 2 ek édesnemes pirospaprika
- 1/2 ek csípős pirospaprika (a gyerekek miatt kihagytam)
- 2 halászlékocka
A paradicsomot, paprikát megmossuk és félbevágjuk. A hagymát megtisztítjuk és aprítjuk, majd fazékban, kevés olajon megdinszteljük. Kb. 2 liter vízzel felöntjük. Beletesszük a halfejet (én a farkat és az uszonyokat kidobtam, de azt is bele lehet rakni) és a tőkehalfilé kockákat.
Hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát, megsózzuk, felforraljuk és 2 órát főzzük lassú tűzön.
Kb. 1 óra főzés után beletesszük a pirospaprikákat.
Az elkészült alaplevet leszűrjük és átpasszírozzuk. A passzírozáshoz használjunk nagyobb lyukú szűrőt úgy, hogy a szűrő félig beleér az alaplébe, mert így könnyebben passzírozható. Nagyon macerás dolog, de nagyon fontos a jó eredmény eléréséhez.
Az átpasszírozott lét felforraljuk és beletesszük a félretett haldarabokat. Még 10 percig főzzük. Már ne keverjük, csak rázogassuk, mert a halhús könnyen összetörik.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése