2010. november 14., vasárnap

Halloween diszkó

Ilyen sem volt még: anya - lánya együtt ment a múlt héten diszkóba.
 Idén Norbiék évfolyama szervezte a Halloween diszkót és elkövettem azt a baklövést, hogy elvállaltam a felügyeletet pár másik szülővel együtt.
Nem egy kellemes esti időtöltés egy iskolányi gyereknek elmondani, hogy a csizmát most vedd le, kézben vidd az öltözőben a kabáttal együtt, fiúk erre, lányok arra. A büféasztalt a diákok kezelték, de oda is elkélt a segítség. Rengeteg mennyiségű édesség és popcorn fogyott el. A gyerekek csillogó szemekkel rohangásztak fel-alá. Bármennyire is hihetetlen, de nagyon élvezték az egészet. Az apró elsősök (Az enyémek is ekkorák voltak?) még egy kicsit megilletődve nézegettek, vásárolgattak pénzüket szorongatva. Összefüggő gyerekáradat volt a tornaterem és a büfé között. Néhányan azért táncoltak is, sőt volt táncverseny és léggítár verseny, valamint filmvetítés is.
Leírhatatlanul hosszúnak tűnt az a három óra, még úgy is, hogy az elsősök már 8-kor hazamentek. A nagyok még rohangáltak 1 órát, néhány gyerek andalgott a táncparketten.
A cukorpapír és popcornmaradék tengert gyorsan feltakarítottuk és fáradtan, álmosan, a fülünkben még mindig tomboló zenével bújtunk ágyba.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek vagytok.:)
    Reni viseli a bolerót :)))
    Én annak idején büfében voltam farsangkor (mint szülő), csúcs hely volt. Különbejárás minden édességhez:-D
    Klassz volt olvasni, hogy a finngyerekek is olyan életvidámak, mint a többiek. Az időjárás, vagy a társadalom szocilizálja őket úgy, hogy később olyan hidegvérűek (higgadtak, fásultak, enerváltak) legyenek, mint amit leírtál a "Honnan tudhatodban..."-ban?

    VálaszTörlés
  2. Sikerült rábeszélnem, hogy felvegye a bolerót :) Szerintem nagyon szép. Mármint Reni. Kicsit kisminkelte magát.
    Azért a finn gyerekek átlagban zárkózottabbak, mint a magyarok. Az enyémek üde színfoltok a suliban, bár már ők is kezdenek "finnesedni".

    VálaszTörlés
  3. "Finnesednek"? :))
    Elgondolkoztatott ez a szó. Alapból magyarok a génjeik miatt vagy az otthoni minták miatt? Ti a pároddal mennyire finnesedtetek?

    VálaszTörlés
  4. Anya meg apa inkább magyarok akarnak lenni.

    VálaszTörlés
  5. Grapes,
    a baráti kör nagyon meghatározó tud lenne. A gyerekek pedig olyanok akarnak lenni, mint a többiek. Lehet, hogy csak a kamaszkor miatt változtak meg. Zárkózottabbak lettek, csendesebbek, nyugodtabbak.
    Reni osztályfőnöke panaszkodott egyszer, hogy magyarázzam már el a kislánynak, hogy nem mindenki szereti, ha megölelik. Reninek szokása volt odamenni egy-két tanárhoz, akit kedvelt, és megölelte. Azóta már leszoktatták erről.
    A finnek nagyon tartózkodók, és nem tudják kimutatni az érzelmeiket. (Kivéve persze megfelelő mennyiségű alkohol fogyasztás után.)

    Reneé,
    mi ragaszkodunk a magyarságunkhoz és büszkék vagyunk rá. Remélem ti is azok lesztek.

    VálaszTörlés