2010. december 16., csütörtök

Ehető ajándék

Errefelé karácsony táján nagyon megugrik az egy főre jutó csokoládéfogyasztás. Az üzletekben előkerülnek a finomabbnál finomabb csokik, bonbonok, amik csak ilyenkor kaphatók. Otthon is készíthetünk csokikülönlegességeket, amit aztán el is ajándékozhatunk, ha marad belőle.  Gyerekes családoknak nagyszerű ajándék, nagyon finom, hamar elfogy és karácsony után nem kell kerülgetni, mint a szanaszét hagyott legókat.

Ezt a csokit a Pirkka oldalán találtam és elhatároztam, hogy amint lesz időm kipróbálom. Karácsonyig még elkészülhet.

Hozzávalók:
200 g csokoládé (ét-, tejcsoki, ki mit szeret)
kb. 2 dl kesúdió
70 g szárított tőzegáfonya
70 g fekete áfonya
(vagy bármilyen más szárított gyümölcs)

Díszítéshez:
kb. 50 g fehércsoki

A csokoládét feldaraboljuk, és mikróban óvatosan megolvasztjuk. Vigyázzunk, hogy ne forraljuk túl. Célszerű fél percekként megkeverni. 
A diót és a szárított bogyókat késsel feldaraboljuk, és belekeverjük az olvasztott csokoládéba.
 Sütőpapírra borítjuk, és egyenletesen elterítjük.
Olvasszuk fel a fehércsokit is mikróban. Csíkozzuk be vele a csokimasszát. 
2-3 órára tegyük a hűtőbe dermedni.

Miután megdermedt, daraboljuk fel. Celofánba csomagolva remek karácsonyi ajándék édesszájúaknak.

A képek a Pirkka oldaláról valók.

1 megjegyzés: