2010. december 12., vasárnap

Jégbe fagyott virágok

Az egyik finn újságban bukkantam rá a fagyasztott virágdíszekre.  A finnek mindent kitalálnak, hogy feldobják az ünnepeket. Nagyon egyszerű elkészíteni, és csak a fantáziánk szab határt az variációknak.


Egy kiürült tejes dobozt vagy üdítős dobozt megtöltünk vízzel, beleteszünk egy selyemvirágot. Én piros tulipánt választottam (azt kaptam olcsón és mindenképp pirosat akartam). Célszerű művirággal dolgozni, mert a friss virágtól zavaros lesz a víz, és különben is kár lenne megfagyasztani. 

Ha fel szeretnénk lógatni, tegyünk bele damilt. Nekem csak narancssárga spárgám volt itthon, damil jobb, mert átlátszó. Ekkor jött az ötlet, hogy színes szalagokkal, csomagkötözővel is meg lehet tölteni a dobozt.

Alufóliával letakartam, hogy lassan fagyjon meg a víz, akkor lesz szép áttetsző a jég. 
Egy napra kitettem a teraszra. Fagyasztóban is elkészíthető.
Már csak tartós fagy kell, hogy sokáig megmaradjon.

Napkelte: 09:32
Napnyugta: 15:03
Nappal hossza: 5 h 30 min
Hőmérséklet: - 22 °C

7 megjegyzés:

  1. Hát ez nagyon szép! eszembe nem jutna egy ilyen ötlet, de klassz, csak nálunk a tartós fagy hiányzik ahhoz, hogy megmaradjon. A szalagok biztos jól feldobják. Lehet, hogy kipróbálom, végül is nem nagy munka meg befektetés, legfeljebb elolvad két nap alatt.
    Tetszik Spirit könyve? Én már olvastam ;)
    Itt most nagy vita van róla: aki olvast a neten, megveszi-e majd könyvben?

    VálaszTörlés
  2. Még csak az elején járok Spirit könyvének. Eddig tetszik. Neked hogy tetszett?
    Egyenlőre nem tudom megvenni, mert ugye nem vagyok otthon. Majd nyáron, ha hazamegyünk eldöntöm. Attól is függ mennyire tetszik a könyv. Ha nagyon jó biztos, hogy el akarom olvasni még néhányszor. Meg hát helyszűkében is vagyunk, kezd már nagyon kicsi lenni ez a ház:(

    VálaszTörlés
  3. Hihetetlenül érzelemgazdag könyv, és mint ilyen, jó. Egyébként csak tegnap láttam a könyvesboltba, szerintem egy kicsit későn jelent meg, de lehet, hogy csak magamhoz mérem. (Én már minden ajándékot megvettem). Mások még javában benne vannak a vásárlásban. A szűk hely ismerős:)))
    Most rendeztem át a polcomat, és a kevésbé szeretem, vagy a gyerekek által kinőtt darabok a padlásra kerültek.

    VálaszTörlés
  4. Már a felénél tartok, és nagyon tetszik. Nem igazán értem az "árnyékvilágot". Azt hittem fantasztikus könyv, de még lehet.. :)
    Én is megvettem az ajándékokat, már csak egyre várok, amit a neten vettem meg. A csomagolás még hátra van.

    VálaszTörlés
  5. mi az, amit an neten vettél, anya

    VálaszTörlés
  6. Az apának szánt meglepetés.

    VálaszTörlés
  7. Árnyékvilág: mondtam /írtam, hogy érzelemdús. Az. Hiányzik a misztika, igaz? Nekem is, de elmagyarázta egy-két ember, hogy a fiataloknak, akik a célközönség ez kell. Próbáltam lemenni alfába, meg 16 éves koromba, és megállapítottam, hogy igazuk van.:S
    Apa meglepijét még ne fedjük fel ;)

    VálaszTörlés