Általában lisztből, tojásból és valamilyen folyadékból készítik. Rengetegféle változata van.
Már próbálkoztam a tojásmentes verzióval is, de nem igazán jött be nekünk.
Tálalhatjuk hidegen vagy melegen is valamilyen édes feltéttel: lekvár, tejszínhab, cukor, gyümölcs. Reni kedvence a csokikrémes-tejszínhabos, Norbi eperlekvárral szereti, Marci lekvárral és sok-sok tejszínhabbal és még több tejszínhabbal. Szerintem a nagymama-féle baracklekvárral a legfinomabb.
Hozzávalók:
- 8 dl tej
- 2-3 tojás
- 1 tk só
- 1 dl cukor
- 4-5 dl liszt
- 1 tk sütőpor
- 50-100 g olvasztott vaj
Hát nem egyszerű?!
A finn menzákon ez van csütörtökönként a finn borsófőzelék (hernekeitto) mellé.
Palacsintában profi vagyok, de így borsófőzelékkel kicsit fura. Egyébként még belefér a kipróbálhatjuk kategóriába. Mégse csiga vagy valami ilyesmi :-D)
VálaszTörlésA finn borsófőzelék szárított borsóból és füstölt húsból készül. Az eredete a svéd hadseregbe nyúlik vissza: a pénteki böjt előtt laktatóbb ételt adtak a katonáknak. Az olcsó hozzávalók és a gyors elkészítése miatt a hadsereg csütörtöki menüjévé vált, amit más intézmény is átvett.
VálaszTörlésÉrdemes kipróbálni a pannukakkut: gyors és finom!
VálaszTörlésMeg is teszem :)
VálaszTörlésmit jelent a lettyen??
VálaszTörlésHát ugye általában a pitét gyúrjuk-nyújtjuk, ezt meg csak összekeverjük és belelottyantjuk/lettyentjük a tepsiben. Olyan lötyögös tésztát kapunk.
VálaszTörlésÜberfasza. Ma fogok másodszor is ilyet sütni e recept alapján. Csaba Tamperéből. :)
VálaszTörlésUgye? Nálunk is nagy kedvenc. A gyerekek imádják. Meg és is.
VálaszTörlés