2010. október 14., csütörtök

Almás csirkeleves - Omenainen kanakeitto




Hozzávalók:
  • 3 csirkemellfilé
  • 2 ek olaj
  • csipet só és őrölt bors
  • 2 tk curry
  • 1/2 póréhagyma vagy 2-3 salátahagyma
  • 2 nagy répa
  • 1 paszternák
  • 7 dl húsleves lé
  • 400 g kókusztej
  • 1 savanykás alma
A felkockázott csirkemellet olajon megpirítjuk, sóval, borssal, curryvel ízesítjük, majd félretesszük. Az olajon megforgatjuk a felkarikázott zöldségeket. Hozzáadjuk a csirkemellet és felöntjük a húslével és a kókusztejjel. Forrástól számítva 5-8 percig főzzük. Belekeverjük a mehgámozott, felkockázott almát. Még egyszer felforraljuk.

Mivel soknak tartottam a húst, kevertem bele egy marék borsót is.
A curry nagyon szép sárga színt adott a levesnek.
A kókusztej kellemes puha ízt adott a levesnek, de a gyerekeknek nem nagyon ízlett. Legközelebb kipróbálom tejszínnel.

  • 3 broilerin rintafilettä
  • 2 rkl öljyä
  • ripaus suola ja rouhittua mustapippuria
  • 2 tl currya
  • 1/2 purjo tai 2-3 salaattisipulivartta
  • 2 isoa porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 7 dl kanalientä
  • 400 g kookosmaitoa
  • 1 hapahko omena
Leikkaa broilerin rintafileet reiluhkoiksi kuutioiksi. Ruskista palat pannulla öljyssä kännellen ja mausta suolalla, rouhitulla mustapippurilla ja currylla. Sirrä palat hetkeksi toiseen astiaan.
Halkaise purjo tai salaattisipulinvarret, huuhtele huolella ja leikkaa viipaleiksi. Kuori ja paloittele porkkanat ja palsternakka.
Kääntele kasviksia pannulla hetken aikaa. Valuta broileripalojen kanssa kattilaan.
Kaada kattilaan kanaliemi ja kookosmaito ja anna keiton kiehua 5 minuuttia.
Lisää kattilaan kuorittu ja paloiteltu omena ja kiehuta keitto uudelleen. Tarkista maku. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése