2010. október 10., vasárnap

Répatorta - Porkkanakakku

Renáta egyik nagy kedvence a répatorta. Névnapjára is ezt kérte. Nagyon finom lett!





Hozzávalók 24cm-es tortaformához.:

  • 2 tojás
  • 2 dl cukor
  • 2 dl liszt
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tk vaníliáscukor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk sütőpor
  • 3 dl reszelt répa
  • 1 dl olaj
máz
  • 100 g sajtkrém
  • 60 g margarin
  • 7-8 dl porcukor
  • 2 tk vaniliáscukor
A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
A liszthez hozzákeverjük a fűszereket, és hozzákeverjük a masszához a reszelt répával és az olajjal.
Kivajazott formába öntjük. (Én sütőpapírt használok.)
175 fokon kb. 30 percig sütjük a sütő alsó felében.

A mázhoz a sajtkrémet és a margarint felolvasztjuk, hozzáadjuk a porcukrot és a vaniliáscukrot, a kihűlt tortára símitjuk.

Marcipánból kis répácskákat készíthetünk rá, vagy megszórhatjuk tört dióval vagy reszelt narancshéjjal.


Boldog névnapot, Renáta!!!!

Pohja
  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl ruokasodaa
  • 1tl leivinjauhetta
  • 3 dl porkkanaraastetta
  • 1 dl kasvisöljyä
Kuorrutus
  • 100 g sulatejuustoa
  • 60 g margariinia
  • 7-8 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita mausteet jauhoihin ja lisää seos munavaahtoon.
Raasta porkkanat ja lisää raaste sekä öljy taikinaan.
Kaada seos voideltuun vuokaan, jonka halkaisija on n. 24 cm.
Paistaa 175 asteessa n. 30 min. uunin alatasolla.

Sulata sulatejuusto ja margariini kattilassa.
Lisää tomusokeri ja vaniljasokeri.
Levitä tahna jäähtyneen kakun päälle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése