2010. augusztus 30., hétfő

Epertorta

Hát igen! Megint egy évvel öregebb lettem!
Ebből az alkalomból megleptem magamat a kedvenc epertortánk mini változatával (gondolva a fogyókúránkra is).  Kb. fél óra alatt elkészül + a hűtés.



Hozzávalók - 24 cm átmérőjű tortaformához:
      Én csak féladagot csináltam .
  Alap:
  • 175g zabkeksz
  • 75g olvasztott margarin
Töltelék:
  • 6 db zselatinlap
  • 2 ek citromlé
  • 500g túró vagy vajkrém
  •  2 dl cukor
  • 1 ek vaniliáscukor
  • 2 dl tejszín
Díszítés
  • eper (málna, áfonya, ribizli)
  • tortazselé
Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A kekszet zacskóba tesszük és morzsára törjük. Hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tortaforma aljába nyomkodjuk. Amíg elkészül a töltelék hűtőbe rakjuk.
A zselatinlapokat 5 percig hideg vízbe áztatjuk. Kinyomkodjuk és felolvasztjuk a forró citromlében. Nagyon fontos, hogy a citromlé forrjon, mert akkor nem lesz darabos a zselatin. A zselatin összekeverjük az áttört túróval vagy vajkrémmel. Vajkrémmel sokkal könnyebb tölteléket kapunk. Hozzáadjuk a cukrot, vaniliáscukrot és a felvert tejszínhabot. A tölteléket  kekszalapra terítjük.
A tetejét eperrel díszítjük. Tetszés szerint tortazselét is  készíthetünk rá.
Éjszakára hűtőbe rakjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése