2010. október 14., csütörtök

Csavartmintás bolero - Palmikkohihatin



Most készült Renátának ez a boleró vagy mi. Igazából nem is tudom, hogy magyarul mi a neve. Hátmelegítő?
Ez is a Novita újságból van. Először tunikát csináltam a fonalból, de nagyon szűk lett és már nem volt kedvem ugyanazt megkötni még egyszer. Ráadásul már nyár vége felé voltunk.

Modell: Palmikkohihatin
Fonál: Novita Puro Batik kb.430 g



6 megjegyzés:

  1. Ez nagyon szép lett. Ha jól látom, a hagyományostól eltérő irányban, az egyik ujjtól a másikig kötötted.:)

    VálaszTörlés
  2. Grapes, köszönöm. Igen, jól látod, az egyik ujjától a másikig kötöttem. Eléggé haladós, mer utálok hosszú sorokat kötni:)

    VálaszTörlés
  3. Régebben én is sokat kötöttem, de mostanában (kb 15 éve) elmaradt a dolog, pedig a kötésnek épp az az egyik előnye, hogy haladós.
    Na meg szép és egyedi:)
    Milyen Finnhonban élni? Nincs hideg?

    VálaszTörlés
  4. Grapes
    Én is több évnyi kihagyás után lelkesültem be. Télen nagyon jó kötni, élvezem ahogy a puha fonál siklik az ujjaim között.
    És itt bőven van tél. A hétvégén esett is a hó. Hideg van, de nem ez a legrosszabb. Bár eléggé kellemetlen, amikor -15 fok környékén belefagy az orrba a lehelet :)
    Elég réteg ruhát kell magunkra venni, és itt nagyon jó ellátás van meleg ruhákból. Szezon végén féláron, vagy még olcsóbban is hozzá lehet jutni.
    A rosszabb az, hogy amíg a gyereket öltöztetem, addig teljesen leizzadok, utána a gyerek izzad amíg én öltözöm. Régebben emeletes házban laktunk két pici gyerekkel. Most jobb a helyzet, mert csak egyet kell öltöztetni és ha kész, kiteszem a ház elé. Ha már felöltöztünk, irány a bolt, ahol megint ránk izzadhat a kabát.
    És a él itt nagyon hosszú. Van amikor augusztustól májusig kesztyűt-sapkát-sálat-kabátot hordunk. Mondjuk az idei év kivétel volt.
    A legrosszabb a sötétség. Nyomasztó, ránk telepszik, elfáraszt, elkedvetlenít. Már októberben kezdődik, decemberben van a "csúcson" délelőtt 10-től délután 14-ig van világos. Aztán kezdünk reménykedni, hogy apránként visszahúzódik. Valamelyest enyhít rajta a hó, mert visszaveri csillagok és a város fényeit. Gyertyát gyújtunk, meg depresszió lámpát, ami utánozza a napfényt. Ez is segít.
    Nagyon sok lelkes finn pedig belülről melegíti magát: elég magas az alkoholfogyasztás errefelé.
    Hogy ne csak rosszat mondjak:
    Annál nincs gyönyörűbb, amikor a februári kemény fagyokban csikorog a talpunk alatt a hó, vakítóan süt a nap (napszemüveget kell hordani!), és a hópelyhek csillognak a napsütésben. Majd teszek fel havas képeket is.
    Köszönöm, hogy benéztél és kommenteztél. Én is olvasom az írásaidat és várom a könyvedet.
    Norema

    VálaszTörlés
  5. Kedves Norema!
    Döbbenetes, amit a finnországi életről írtál. Én nem bírnám.
    Tavaly a középső lányom nyert egy rajzpályázaton, amit a Finn Nagykövetség írt ki, és a díj része, volt, hogy elmehetett a nagykövetségre. Azt mesélte, hogy csupa ablak volt minden, mivel a finnek szeretik azt a ritka napfényt, amiről Te itt meséltél. Így számszerűsítve nem említette a nagykövet, ezért döbbenetes. Én egyébként a hideggel is nagy bajban lennék. A férjem a Mátrába való, én már ott se bírtam ezt a májusban is hó van dolgot.
    Hát, nem semmi!
    A havas képek jók lesznek, és előzetes engedelmeddel a szebbeket le is mentem majd, oké?
    Egyébként köszönöm, hogy olvasol.

    VálaszTörlés
  6. Tesóm is a Mátrában lakik, és síkölcsönzője van. Mindig panaszkodik, hogy kevés a hó :)
    Remélem a páromnak sikerül majd jó képeket csinálnia! Természetesen felhasználhatod ami tetszik.

    VálaszTörlés