2010. szeptember 26., vasárnap

Diana Gabaldon: Outlander / Az idegen / Muukalainen

Végre, végre!!!
A Könyvmolyképző Kiadó kiadja Diana Gabaldon könyvét.
A dátumot még nem lehet tudni, de már felkerült a kiadó honlapjára.
Kb. 4 éve kaptam kölcsön az első könyvet finnül, és teljesen elvarázsolt. Alig tudtam letenni, hamar végig olvastam vaskossága ellenére. Több mint 800 oldal. Szerencsére a történet folytatódik, a 7. kötet nemrégen jelent meg. Most akarom megvenni. Nem mindegyik kötet sikerült annyira érdekfeszítőnek, de az elsőt mindenképp érdemes elolvasni.
Imádtam a leíró részeket, nagyon jól sikerült a finn fordítás - már amennyire én meg tudom ítélni.

Ezek a finn borítók, kíváncsi vagyok milyen lesz a magyar:


Keménykötésű borító


Puha kötés

"Lenyűgözően szórakoztató... A legmagasabb színvonalú letehetetlen könyvek közé tartozik, és az első oldalától az utolsóig izgalmas olvasmány" - Chattanooga Times
Felülmúlhatatlan történetszövés, feledhetetlen jellemrajzok, részletes történelmi háttér - Diana Gabaldon munkájában mindez megtalálható. Ez a regénysorozata nem csak New York Times Bestseller lett, de a kritikusok javának elismerését is elnyerte amellett, hogy olvasók millióit ejtette rabul. Az első kötetben, amelyben minden elkezdődik, két kiemelkedő karaktert ismerünk meg, Claire Randallt és Jamie Frasert ebben a szenvedélyes, történelmi háttérrel átitatott regényben, amiben a kaland a kortalan szerelemmel párosul...1945-öt írunk. Claire Randall, a volt hadiápolónő éppen a második nászútját tölti a férjével a háború után, amikor keresztülsétál a brit szigetek rengeteg ősi kőkörének egyikén. Hirtelen "sassenach" lesz belőle, vagyis idegen a háborútól és portyázó klánoktól sújtott Skót Felföldön...Urunk 1743. évében.
Miután az általa ismeretlen erők visszasodorták az időben, Claire olyan intrikák és veszélyek közé pottyan, amelyekre az élete is rámehet...továbbá a szívét is összetörhetik. Mert találkozik Jamie Fraserrel, egy lovagias, ifjú harcossal, és innentől úgy érzi, kettészakítja a hűség és a szenvedély, amely a két teljesen különböző férfihoz köti két egymással összeegyeztethetetlen életben.Melegen ajánlom mindenkinek, aki szereti a történelmi romantikus regényeket, az 1700-as éveket és Skóciát.

A sorozat kötetei:

  • Outlander, 1991
  • Dragonfly in Amber, 1992
  • Voyager, 1994
  • Drums of Autumn, 1997
  • The Outlandish Companion, 1999,
  • The Fiery Cross, 2001
  • A Breath of Snow and Ashes, 2005
  • An Echo in the Bone, 2009

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése