2010. szeptember 12., vasárnap

Sirkus Finlandia

 


Ezen a hétvégén Tamperébe is eljött a finn cirkusz, a Sirkus Finlandia. Mi is elmentünk megnézni. Utoljára 2005-ben voltunk.

A több mint 30 éves cirkusznak egyedülálló helye van a finn cirkusztörténelemben. Az 1976-ban alapult Sirkus Finlandia Finnország egyetlen nemzetközi osztályú nagycirkusza, amit évente kb. 200 000 finn néz meg. Az előadások hagyományos kerek manézson történnek, ellentétben a modern típusú cirkuszokkal. Az 1200 fős cirkuszsátor kitűnő hagyományos színpadként szolgál a shownak. A több min t 20 egyedülálló művészt felvonultató program már a finn kultúrtörténelem része, amit mindenkinek ki kell valamikor próbálnia.




Flying Costa, Brazilia





Az előadás nekem a vártnál gyengébb volt . Az 5 évvel ezelőtti sokkal jobban tetszett. A bohóc és az akrobata csoportok jók voltak, de látványosabban is meg lehetett volna oldani. A pantomim művész előadása eléggé unalmas volt Marcinak, szerencsére a tetőre vetített fények elterelték a figyelmét. Reninek a pónik és a kutyák tetszettek. Norbi szerint Dustin Nicolodi volt a legjobb. A szünetben volt pónilovaglás is, amit most mi kihagytunk.


És végül képek a 2005-ös előadásról, ahol még András is szerepelt:


 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése